Mikä on helpoin tapa hankkia aurinkopaneelit omakotitaloon?
Jos haluat alkaa tuottaa aurinkosähköä mahdollisimman helposti, kannattaa aurinkopaneelit ostaa pakettiratkaisuna luotettavalta myyjältä. Kun harkitset aurinkosähköjärjestelmän hankintaa, käänny ensiksi asiantuntijan puoleen esimerkiksi paikallisessa K-Raudassa.
Asiantuntijamme auttaa sinua arvioimaan, millainen ja minkä kokoinen järjestelmä sopisi parhaiten perheesi käyttö- ja energiatarpeeseen. Esimerkiksi kodin sähköliittymä ja sulakkeiden koko saattavat vaikuttaa järjestelmän kokoon. Oikein mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä tuo kuluttajalle energiansäästöä hyvinkin 10-15 prosenttia vuodessa.
Näin aurinkopaanelien asennus hoidetaan yhdessä ammattilaisen kanssa
Asennus alkaa suunnittelukäynnillä kohteessa. Arvio asennettavan laitteiston koosta tehdään sen perusteella, kuinka suureksi tarvittava teho arvioidaan. Arvioinnissa otetaan huomioon talon lämmitysjärjestelmä, kokonaiskulutus sekä tuottotavoite.
Aurinkopaneelien ohessa asennettavan aurinkosähköpaketin tärkein osa on invertteri, joka kääntää aurinkopaneelien tuotaman tasavirran (DC) kotitalouden käyttämäksi vaihtovirraksi (AC).
Avaimet käteen -palvelu on kätevin tapa hankkia aurinkosähköjärjestelmä, sillä urakoitsija vastaa koko projektista tarpeiden kartoituksesta lupien hankintaan.
Aurinkopaneeleiden asennus on nopeaa
Aurinkopaneeleiden asennus vie päivän, mutta koko projektiin on syytä varata pari, kolme viikkoa. Paneelit voivat muuttaa talon julkisivua siinä määrin, että kunnan rakennusvalvontaan on mahdollisesti tehtävä muutosilmoitus ja ehkä myös naapurit on kuultava.
Projektin hinta määräytyy järjestelmän koon mukaan
Aurinkopaneelit ja niiden asennuksen hinta määräytyy sen mukaan, minkä kokoinen ratkaisu toteutetaan. Meillä K-Raudassa on tarjolla kolme vaihtoehtoa kiinteään hintaan.Tutustu aurinkosähköjärjestelmiin täältä.
Aurinkopaneelit tuottavat sähköä ja säästöä
Aurinkopaneelien omistaja ei valitettavasti voi välttyä kokonaan ostosähköltä, koska sähköä tarvitaan useammin kuin aurinko paistaa. Esimerkiksi nimellisteholtaan 3 kWp:n järjestelmällä varustetun pientalon noin 15 000 kilowattitunnin sähkönostosta voi noin 2 500—3 000 kilowattituntia tuottaa itse. Mitä kalliimmaksi sähkö, sähkönsiirtohinnat sekä energian verotus nousevat, sitä suuremmaksi kasvaa omavaraisen sähköntuotannon tuottama säästö.
Kun hankit aurinkopaneeleita, muista hyödyntää kotitalousvähennys
Aurinkopaneelien asentaminen ei ole ilmaista, mutta kustannukset pysyvät järkevällä tasolla, kunhan muistaa hyödyntää kotitalousvähennystä. Aurinkopaneelien asennuksesta syntyvän työn osuuden voi hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.
Hyödynnä K-Raudan Remppatiliä ja muista myydä ylimääräinen sähkö omalle sähköyhtiölle
Hankkiessasi aurinkopaneeleita, voit hyödyntää K-Raudan Remppatiliä. Näin isompikin hankinta hoituu kätevästi sopivan kokoisissa kuukausierissä. Muista myös hyödyntää kompensaatiota omassa sähköntuotannossa. Näin voit myydä aurinkoisimpien päivien ylijäämätuotannon omalle sähköyhtiöllesi.
Pitkä ja pimeä talvi ei ole ongelma
Monia varmasti huolettaa Suomen pitkä ja pimeä talvi. Se on onneksi turhaa. Esimerkiksi eteläisimmässä Suomessa aurinko säteilee vuoden aikana lähes yhtä paljon kuin Pohjois-Saksassa. Vaikka Pohjois-Suomen päivät ovat talvella lyhyitä, korjautuu asia kesäaikaan, kun auringosta saa sähköä aina varhaisesta aamusta iltamyöhään saakka.
Muista myös sähköauton lataus
Sähköauton voi hyvin ladata aurinkoenergialla. Kun auto on päivällä kotipihassa ja aurinko paistaa, lataus voi olla ilmaista. Tosin kotilataus on hitaampaa kuin pikalataus vaikka K-Citymarketin pihassa. Täyssähköauton lataus vie kotona noin 10 tuntia ja pikalatauksessa noin 45 minuuttia auton mallista ja olosuhteista riippuen.
Näin sijoitat aurinkopaneelit oikein
Vaikka aurinkopaneelit voidaan asentaa käytännössä mihin vain, saat parhaan tehon irti aurinkopaneeleista asentamalla ne etelänsuuntaiselle kattolappeelle. Mikäli kattolappeet ovat itä-länsi-suunnassa, kannattaa aurinkopaneelisto jakaa puoliksi. Näin saat aina toiselle lappeelle säteilyä.
Tasaisilla katoilla aurinkopaneelit pitää nostaa telineillä säteilylle optimaaliseen 15–20 asteen kulmaan. Ainoastaan harvinaiset pohjoiseen kallistetut pulpettikatot eivät sovi aurinkopaneelien sijoituspaikaksi.
Aurinkopaneelit mökille
Jos tahdot hankkia aurinkopaneelit mökille, lue lisää aiheesta täältä. Saat aurinkopaanelit mökille helposti, mutta asiassa on muutama tärkeä seikka, jotka kannattaa huomioida.