K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Lihan grillaus - paras pihvi kotigrillissä

Päivitetty 02.04.2020

Mehevän lihan salaisuus on oikea paistoaika ja hyvä marinadi. Tarkista tästä sopivat grillausajat lihalle ja nappaa talteen herkullinen marinadi-ohje.

Entrecôten grillaus

Leikkaa pihvi noin 1,5 cm:n paksuisiksi pihveiksi, jotta sen rakenne ei hajoa paistettaessa. Paista pihviä 2-3 min/puoli. Parhaimmillaan Entrecôte on puolikypsänä.

Lehtipihvin grillaus

Kuumenna grilli hyvin. Paista sitten noin 1/2 cm:n paksuiset pihvit kuumassa parilassa. Paistoaika on noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Lampaankyljysten grillaus

Grillaa 1,5 cm:n paksuista kyljystä 2-3 minuuttia per puoli. Saat lopputuloksesta mehukkaan, kun jätät lihan sisältä punertavaksi.

Sisäfileen grillaus

Grillaa kokonaisen sisäfileen pinta ensin kauttaaltaan kuumassa grillissä. Vähennä grillin lämpöä, kypsennä kunnes sisälämpötila on 67 astetta. Grillaamisen jälkeen nosta filee folion sisään vetäytymään 15 minuutiksi.

Kareen ja porsaankyljyksen grillaus

Grillaa kare ja porsaankyljys 1,5 cm paksuisina viipaleina. Sopiva grillausaika on 3-4 min kummaltakin puolelta.

Broilerin ja kalkkunan grillaus

Pilko broilerinpalat mahdollisimman samankokoisiksi, niin kypsentäminen onnistuu samassa ajassa. Grillaa luuttomia paloja 10-12 minuuttia, luineen 15-20 minuuttia. Broilerinpuolikkaiden grillausaika on 30-40 minuuttia. Noin 1 cm:n paksuisen kalkkunapihvin grillausaika on 1 min/puoli.

lihan-grillaus-ak2

Pirkka Coca-Cola marinadi lihalle (n. 600 g)

  • 1/2 (50 g) sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Pirkka tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 dl Coca-Colaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria tai hunajaa
  • 1/2 rkl Pirkka tulista sinappia
  • 1/2 tl Pirkka Sambal Oelek -chilitahnaa
  • 1/2 tl suolaa ja mustapippuria
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia, valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä.
  2. Lisää pannulle loput marinadin ainekset ja kiehauta. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella. Marinoi lihaa mielellään yön yli.

lihan-grillaus-ak1

Sopii erityisesti broilerin ja porsaanlihalle.

Lähde: www.pirkka.fi

Katso grillit ja savustimet